• İngilizcenin konuşma dili olduğu ortamlarda İngilizceyi deneyimleme, yerinde konuşma fırsatı sunan projeler, eğitim progragramımızın önemli bir bölümünü kapsıyor. Projeler aracılığıyla bir araya gelen öğrenciler hedeflerini, yaşamlarını ve kültürlerini paylaşıyor, networklerini geliştirme fırsatını buluyorlar.

European Jewish Communities Friendship

Öğrencilerimize İngilizce’yi yaşıtları ile konuşma fırsatı sunan bu projede uluslararası ortağımız Budapeşte Lauder Javne Okulu ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Her iki okulun öğrencileri online çalışmaların yanı sıra yılda iki kez Budapeşte ve İstanbul'da bir araya geliyorlar. Hafta boyunca kültürel gezilere katılıyor, ortak projeler üretiyorlar.

Jewish Peoplehood Project

“Kültürel Zenginleşme, Farklı Bir Bakış Açısıyla Göç” teması altında devam eden proje kapsamında İsrail Haifa Rabin School ile ortak proje çalışması yürütüyoruz. Her iki okulun öğrencileri yılda bir kere İsrail’de bir araya geliyor, birlikte kültürel gezilere katılıyor, projelerini sunuyorlar.

Centropa Eğitim Projeleri

Merkezi Avrupa olan, Yahudi tarihini korumayı hedefleyen, Avrupa’da 20’den fazla ülkenin proje ortağı olduğu Centropa Eğitim Kurumu’nun her yıl belirlediği proje çalışmaları kapsamında öğrencilerimiz, Yahudi kültürel değerlerini anlatan kısa filmler hazırlıyorlar. Avrupa’daki okulların öğrencileri ile birlikte yarışmalara katılıyor, ödüller kazanıyorlar.