• Liseye Geçiş Sistemi olarak ifade edilen LGS, 8. sınıf öğrencilerine MEB tarafından temel akademik derslerde uygulanan merkezi bir ortak sınavdır. Bu sınav sonucuna göre öğrenciler Yabancı Dille Eğitim Yapan Kolejler ile Anadolu ve Fen Liselerine girmeye hak kazanırlar.

Okulumuzda LGS Çalışmaları

Ortaokul 6. sınıftan itibaren Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji, İngilizce derslerinde ders içine entegre ettiğimiz konu sonu testleri ve deneme sınavları ile LGS hazırlık programını uyguluyoruz. Mini test sınavları ile öğrencilere test tekniği ve zamanı doğru kullanma becerisi kazandırılırken deneme sınavlarıyla da kendilerini sınama olanağı tanıyoruz. Deneme sınavları sonucunda velilerimizi, sınav sonuç karnesiyle bilgilendiriyoruz. Çalışmalarda kullanılan konu sonu testleri, yaprak testler ve deneme sınavlarını deneyimli uzman kadroların hazırladığı yayınevlerinden temin ediyoruz. Bu çalışmalarımız lisedeki yurtiçi ve yurtdışı sınavları için de temel oluşturuyor.

UÖMO LGS Başarı Bursu

LGS sınavlarında her yıl Türkiye geneline göre, okulumuzun belirlediği taban puanları alan öğrenciler lisede farklı oranlarda başarı bursu ile okumaya hak kazanıyorlar.