• Günlük yaşamlarında, doğada ve çevrelerinde meydana gelen olaylara bilimsel merakla yaklaşmaları için eğitimler veriyor, farkındalık kazandırmak amacıyla akademik ve deneysel çalışmalar yürütüyoruz. Sorgulama, gözlem, araştırma, deneyerek sonuca ulaşma derslerimizin temelini oluşturuyor. Eleştirel düşünmek, deneyimlemek, sonuç çıkarmak, bilgiyi yeni durumlara uygulamak, takım çalışması yapmak, zaman yönetimi becerileri laboratuvarlarımızda kazanılıyor.

Akademik Çalışmalar Fen Dersleri

Laboratuvarlarımızda fen dersleri ile bağlantılı olarak haftalık olarak belirlenen düzenli programlar halinde öğrencilerimizin farkındalıklarını ve yaratıcılıklarının arttıran deney ve proje çalışmaları yapıyoruz.

Fen Laboratuvarları

İngilizce olarak yürütülen laboratuvar çalışmalarında, fen derslerindeki kazanımları eğlenceli deneylerle, pekiştiriyor kalıcı bilgiler elde ediyoruz.

Maker Laboratuvarları

Maker hareketinin sunduğu teknoloji ile kendi oyunlarımızı, elektronik devreleri, hologramları ve 3D tasarımlarımızı hazırlayarak üretmenin keyifli dünyasına giriş yapıyoruz. Bu çalışmalarla takım çalışmasını, bilgi ve malzeme paylaşımını öğrenirken, motor becerilerimizi geliştiriyoruz.

Lego - Robotik Laboratuvarı

Lego - Robotik Laboratuvarları

Lego - Robotik Laboratuvarında LEGO Education ve Robotik setleri ile çalışıyoruz. Mantıksal düşünme becerileri, yön, koordinat ve fiziksel büyüklükler gibi matematik bilgilerini kullanarak kendi robotlarımızı tasarlıyoruz. Analitik düşünme becerilerini kullanarak görevleri tamamlıyor, mühendislik tasarım adımlarını öğrenme ve uygulama fırsatını buluyoruz.

Ulusal ve Uluslararası Fen Proje Yarışmaları

Ulusal ve Uluslararası Fen Proje Yarişmaları

Deneylerle bilimsel düşünceyi yaşam şekli haline getiriyor, Aktif Deney Yarışması, Micro Lab Yarışması, First Lego League Turnuvası, World Robotic Organization, Liselerarası Robotik Yarışması, MEB Ulusal Robotik Yarışmaları’na katılıyor, ödüller alıyor ve okulumuzu başarıyla temsil ediyoruz.

Uzay Kampı Gezisi

Türkiye’nin önde gelen uzay bilim merkezi İzmir Uzay Kampı'na düzenlediğimiz geleneksel kampta, ilginç bilimsel deney gösterileri, uzay mekiği sistemleri, NASA simülatörleri gibi bilimsel etkinliklerle fen alanındaki kavramları ve kazanımlarını yaşayarak öğrenmenin keyfine varıyoruz.