• Bilim sevgisine sahip, merak eden, bilimsel düşünen, araştıran, inceleyen, eleştiren ve sorgulayan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bilimin temellerini Fen, Maker, Robotics laboratuvarlarımızda atıyoruz.

Deneyler ve sınıf içi çalışmalarla öğrencilerimizin merak duygularını geliştiriyor, zengin ders materyalleriyle günlük yaşamlarındaki olay ve olgularla bağlantılı farkındalık çalışmaları yapıyoruz.

Laboratuvar Programı

Konu bazlı haftalık laboratuvar çalışmalarımızda Eğlenceli Bilim Deney Setleri’ni kullanıyor, fen kazanımlarını pekiştiriyoruz. İlkokulda yapılan deneyler ve projelerle elde edinilen kazanımlar ortaokul ve lisede ulusal ve uluslararası bilim projelerine temel oluşturuyor.

Proje Çalışmaları

Her öğrenci proje sunumuna belirlenen zaman dilimi içerisinde hazırlanıyor. Araştırıyor, proje materyallerini hazırlıyor, projesini sınıf içinde arkadaşlarına, Bilim Haftası’nda ailesine sunuyor. Bireysel proje sunumlarının yanı sıra gruplar halinde de çalışmalar yapıyoruz.

UÖMO Bilim Haftası

Öğrencilerimizle seçtikleri deneyler üzerinde araştırmalar yapıyoruz. Öğrenciler Bilim Haftası’nda uygulamalı sunumlarla deneylerini ailelerine ve arkadaşlarına anlatıyorlar.